Nytt gott recept
Limerutor i långpanna
.
Ca 24 bitar
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 lime, rivet skal & saft
¾ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Topping
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal och saft
400 g färskost, rumsvarm
Garnering
jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje.
3. Tillsätt det rivna limeskalet samt saften och mjölken i äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna.
6. Topping: Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Blanda ner rivet skal och saft av lime samt färskost. Bred krämen på den avsvalnade kakan.
.
Ca 24 bitar
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 lime, rivet skal & saft
¾ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Topping
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal och saft
400 g färskost, rumsvarm
Garnering
jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje.
3. Tillsätt det rivna limeskalet samt saften och mjölken i äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna.
6. Topping: Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Blanda ner rivet skal och saft av lime samt färskost. Bred krämen på den avsvalnade kakan.