Fredag den 23e augusti

God kväll i alla stugor
Nu var det en tid sen jag var hit.
Idag har det vart en underbar sommar dag med strålande sol och blå himmel.
Och då passade jag på att vara ute lite i solen hela dagen,
Jag var ner på centrum och gick i affärer handlade lite sen hittade jag ett par snygga örhängen med små hjärtan på så kollade jag lite extra och då var det lika dana som jag har på mej.
Lite häftigt det tycker jag Sen har jag vikt in all tvätt och lagt i skåpen och byråerna.
Sen vart det hem lagad fiskgratäng till middag idag och imorron ska vi åka ut och röja på firman för vi ska flytta till en ny större lokal ska bli mysigt det.
Sen på Söndag ska vi köra en av våra gamla bilar till malsta skroten så blir vi av med ännu en bil sen har vi bara 2 kvar.
Sen ska vi åka till Hallstavik och besöka familjen och ge dom presenter som vi köpte när vi var uppe i Dalarna.
Sen har jag tagit bort lite blommor ur balkonglådorna för vi ska byta ut en del men inte alla så får vi se vad vi planterar i för andra fina blommor.
Och imorron ska min fina vän lena ha dop för deras lilla dotter jag köpte 2 fina presenter till henne får se om hon gillar dom.

Nu blir det att ta kväller och försöka sova så man orkar med morgon dagen

Ha en jätte trevlig helg på er alla

puss och kram

Ett recept på en Dop Tårta


Doptårta

Ingredienser
Botten:
6 dl vaniljkräm
1 kg jordgubbar
6 dl vispgrädde
2 tårtbottnar
200 g vit choklad

Citronkräm:
2 citroner
3 dl socker
6 ägg
4 msk kallt smör

Garnering:
Silverkulor och kanderade rosor

Gör så här:
Blanda citronsaft, citronskal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ bunken i vattenbad och rör hela tiden tills krämen tjocknar, den får absolut inte koka!
Ta bunken av värmen och klicka i smöret och rör under tiden.

Varva citronkräm och vaniljkräm mellan våningarna. Lägg tårtbottnarna ovanpå varandra. Lägg skivade jordgubbarna mellan varje våning. Vispa grädden och bred den över och runt tårtan. Garnera med riven vit choklad, silverkulor och kanderade rosor.

Kanderade rosor:
Pensla rosor med äggvita.
Strö över socker.
Skaka av och låt torka.

Smarrigt recept

PASSIONFRUKTSMOUSSE TÅRTA MED LIME
08 Augusti, 2013 - 16:41 / Tårtor




Jag har suktat länge efter en passionsfrukts tårta. Jag såg att copenhagencakes hade gjort en helt otrolig moussetårta så jag tog fram vispen och började stöka i köket.
En vit kladdkaka med passion och limefyllning. Dessutom passionsfruktsgele på toppen.

Den här efterrätten passar perfekt i sommar värmen. Den är frisk, krämig och så mjuk.
Det är så gott att ha passion och lime i bakverk. Det bryter av det söta lite.
Det är rätt många moment i receptet. Men det är helt klart värt det.

Jag hittade receptet på den vita kladdkakan hos bliminjäst.

VIT KLADDKAKA

150 g smör
3 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 st vaniljstång eller 3 tsk vaniljpulver
2 tsk vaniljsocker


MOUSSEFYLLNING
7 gelatinblad
1,5 dl strösocker
2 äggulor
250 g philadelphia ost
4 dl vispgrädde
1 dl passionsfruktsjuice
1 st lime (saft och skal)
6 st passionsfrukter


PASSIONSFRUKTGELE
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice
3 gelatinblad


GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret. Häll över smöret i en stor skål och rör sedan ner socker och vaniljstänger (en eller två stänger får vara efter smaksak, jag hade i två för jag ville ha stark vaniljsmak) samt vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar kant, och häll sedan i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan är ganska lös men blir bättre efter den har stått i kylen ett tag.
Den blir ännu bättre om den får stå ett tag i kylen.

Fortsätt sedan med fyllningen.
Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa upp grädden lätt och vispa sedan i philadelphiaosten. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke och vänd sedan ner i gräddblandningen. Värm upp passionsfruktsjuice och lägg i gelatinbladen.Gröp ur passionsfrukterna (ta bort kärnorna) och riv limeskal och pressa limesaft. Lägg allt i en skål och rör om.


Såhär gör du din passionsfruktsgelé
Blötlägg gelatinbladen.
Gröp ur passionsfrukterna och ta en sil och pressa ut saften. Ta fram en kastrull och häll i passionsfruktjuice och juicen från passionsfrukten. Lägg i gelatinbladen.
Låt gelén svalna något innan du häller över den på tårtan. Låt tårtan stelna i kyl eller frys minst 4 timmar före servering.

MONTERING
Ha din vita kladdkaka i formen (en avtagbar kant)
Häll på fyllningen och låt stelna i frys eller kyl i tre timmar. Häll sedan över passionsfruktsgelen.
Låt den stelna i en timme till.
Ta av kanterna försiktigt.
Hacka pistagenötter och lägg som en båge.
Lägg på jordgubbar och blåbär
 
 
 
RSS 2.0