SAFFRANSMARÄNGER

 
SAFFRANSMARÄNGER
 
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft
0,5 g saffran med 1 tsk socker
 
GÖR SÅHÄR
 
 Mortla saffran och socker
Seperara äggulor och äggvitor.
Vispa upp äggvitorna. 
Tillsätt sockret lite i taget.
Ta sist i citronsaften och saffranet. Vispa tills du har en blank maräng (några minuter)
Grädda i ugnen 100 grader ca. 40min-1 h beroende på storlek på marängerna.
 
 
 
Då är vi inne på de tredje saffransinlägget, Det blev ett god kombination med maränger och saffran.
 
Krispiga och sega maränger som smakar jul. Du bakar marängerna som vanligt fast du tillsätter lite saffran i smeten.
Dekorera marängerna i din juldessert, eller i din glass eller ät den bara som den är.
 
Förvara marängerna i en tätslutande burk så håller dem sig bra (i flera veckor)
 
Ha lite koll på marängerna i ugnen bara så de inte blir bruna och tråkiga. Jag brukar sätta in en extra plåt längst uppe i ugnen så det inte blir för varmt för de gula marängerna. Sen placerar jag marängerna längst nere i ugnen.
Jag använde mig av en stjärntyll när jag spritsade ut marängsmeten, det blev som små gulliga stjärnor.
 
 slide show
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0