Chokladmuffins recept

Chokladmuffins
 
3 st ekologiska ägg 
2.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
1 dl gräddfil 
2 msk kallt kaffe 
3.5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
4 msk kakao av god kvalitet 
1 st nypa salt 
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, gräddfil och kaffe.

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
 
 
 
Hallonmarängsmörkräm
 
4 stora äggvitor
2 1/3 dl strösocker (200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör
150 g hallon
 
 
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65° eller tills sockerkristallerna har smält. Ta bort skålen från värmen.
 
Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter.
 
Tillsätt rumstempererat smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3–5 minuter. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig – det är lätt fixat! Är den för kall, sätt skålen över ett vattenbad i några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen en stund och vispa sedan.
 
Kör hallonen till puré i en mixer. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting.
Tillsätt lite rosa pastafärg om du önskar en starkare färg.
 
 
Hallonmoussefyllning
 
2 dl vispgrädde
200 gram hallon
3 gelatinblad
100 gram creme cheese
0,5 dl florsocker
 
 
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa upp grädde i en bunke.
Blanda hälften av hallonen med florsocker och creme cheese.
Värm resten av hallonen i en kastrull tillsammans med gelatinbladen.
Blanda ner allt tillsammans med grädden och låt stelna i kylen
 
 
Lycka till med bakningen



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0