Trippel-chocolate-fudge Jul godis

 
Hej!
När jag skulle göra fudge häromdagen så fick jag lite beslutsångest så det fick bli en randig med mörk, ljus och vit choklad. En riktig chokladdröm...
 
Man behöver koka 3 omgångar och smaksätta med varje chokladsort.
 
3 dl grädde
1 dl sirap
2 dl strösocker
0,5 tsk ättiksprit
0,5 dl honung
50 g smör
100 g choklad (mörk, vit, ljus)
 
Häll grädde, sirap, socker och ättiksprit i en gryta.
Koka massan till den är 120 grader. (Tänk på att inte tokröra då kan massan bli sockrig. Rör nån gång ibland bara.)
Tillsätt smör och honung och låt fudgen koka 3-4 minuter till.
Ta bort grytan från plattan och smält ner chokladen.
Häll i en bakplåtspappersklädd form 20x20 cm.
Ställ kallt och gör nästa sats...
Låt fudgen stå kallt över natten och skär sedan i bitar, mums!
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0