Julig pepparkakscheesecake


 

 

Julig pepparkakscheesecake

Bjud på en mysig adventsfika med glögg, pepparkakor och cheesecake. Använd pepparkakor och digestivekex till botten. Blanda philadelphiaost, crème fraîche, socker och apelsin med gelatiblad till fyllning. Garnera med apelsinskivor och pepparkakssmulor.

Ingredienser (10 pers)
Tid: 200 min

 

100g pepparkakor
100g digestivekex
100g smör
6 gelatinblad
1 dl socker
2 x 200g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 apelsin

 

1. Smält smöret. Krossa pepparkakor och digestivekex. Blanda med det smälta smöret. Fördela kexblandningen i en smord springform, ca 24cm i diameter. Ställ kallt medan du förbereder resten.

2. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Riv skalet från apelsinen och pressa ut juicen. Värm apelsinjuice, plocka upp gelatinbladen ur vattnet och smält i den varma apelsinjuicen. Låt svalna. Vispa grädden

3. Blanda philadelphiaost med crème fraiche, socker och vaniljsocker. Rör ned apelsinoch gelatinblandningen och apelsinskal. Vänd till sist ned den vispade grädden. Häll fyllningen över botten i springformen. Ställ kallt ca 3 timmar.

Servera kakan dekorerad med krossade pepparkakor och apelsinskivor.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0