Utkast: Sep. 29, 2013
God förmiddag Idag vart det bakning här hemma på förmiddagen passade på att göra en god äppel- kaka i lång panna receptet kommer här.
ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA
4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna av.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt försiktigt i äggvispet.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
Blanda kanel och socker i en skål.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och vänd dem i kanel-sockret.
Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat
ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA
4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna av.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt försiktigt i äggvispet.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
Blanda kanel och socker i en skål.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och vänd dem i kanel-sockret.
Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat